Szilveszteri lencsefőzelék

Szilveszteri lencsefőzelék

Hozzávalók1 csomag lencse (25 dkg) só, bors, pirospaprika ízlés szerint 2 db babérlevél 1 liter alaplé 3 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma mustár ízlés szerint a habaráshoz rizsliszt és 1 doboz növényi tejföl. Elkészítés A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk.... Folytatás >>
Rakott bejgli

Rakott bejgli

Hozzávalók Maradék diós vagy mákos bejgli felszeletelve 1 csomag vaníliás pudingpor 3 dl növényi ital (mandula, zab vagy kókusz) 3 evőkanál cukor baracklekvár darált dió. ElkészítésEgy jénai tál aljára lerakjuk a felszeletelt bejglik felét. A tetejét megkenjük... Folytatás >>
Lazac spenótos-gombás raguval

Lazac spenótos-gombás raguval

Hozzávalók 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 nagy csomag bébispenót (25 dkg) 500 gramm lazac olaj, só, bors 200 ml növényi tejszín. Elkészítés A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, olajozott tepsire fektetjük, és 15 perc alatt, 200 °C-on sütőben megsütjük.Eközben... Folytatás >>
Tejszínes gesztenyekrémleves

Tejszínes gesztenyekrémleves

Hozzávalók1 csomag (250 gramm) gesztenyemassza 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor 7 dl mandulaital, cukor ízlés szerint (kb. 3 evőkanál), 200 ml növényi tejszín ízlés szerint méz vagy juharszirup betétként mazsola (felnőtteknek rumba áztatva).Elkészítés2 dl... Folytatás >>