Hozzávalók:
600 gramm főtt zöldség, ebből 400 gramm krumpli és 200 gramm sárgarépa (megfőzve volt ennyi!)
Fűszerezés ízlés szerint: só, esetleg más kedvelt ide passzoló fűszerrel is fel lehet dobni.
Kb. 100 gramm liszt (egész pontosan annyi, amennyit felvesz, hogy egy jól gyúrható, nyújtható tésztát
tudjunk belőle készíteni)
Pici olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zöldségeket puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Mikor kihűlt, ízesítjük és hozzáadjuk a lisztet is. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. Sütni bő olajban is lehet, de babák esetében javaslom, hogy egy sütőlapot olajozzunk ki és arra sorakoztassuk fel a kis formákat. Kb. fél óra alatt 180 fokos alsó-felső sütéssel mindkét oldalát készre sütjük. Félidőben megforgatjuk.
Legutóbbi hozzászólások