Gesztenyés muffin

Gesztenyés muffin

Vendégeket vártunk, akiknek gesztenyepürével szerettünk volna kedveskedni. Kiderült, hogy egyikük nem eheti meg a gesztenyét, mert allergiás reakciót okoz nála. Természetesen nem szolgáltuk fel, de mivel már kiengedtük a gesztenyemasszát, kellett kezdenem valamit a masszával, így készült el ez a borzasztóan egyszerű, a férjem szerint az eddigi legjobb muffinom. 🙂

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

250 gramm gesztenyemassza

60 gramm növényi tej

40-50 gramm cukor

1 kk sütőpor (4-5 gramm)

120 gramm kézmeleg növényi margarin

80 gramm darált mandula vagy mandulaliszt

40 gramm rizsliszt

A közepébe nyomhatunk lecsepegtetett meggyet.

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk. Nem az a klasszikus muffinállag lesz, de ne tegyetek hozzá semmit, mert tökéletes lesz!!! Kanalazzuk 12 db muffinformába és süssük 45 percig alsó-felső sütésen 160 fokon. Ha kihűlt, már fogyaszthatjuk is. Nagyon finom! Tetejére kerülhet gesztenyével- mascarponével kikevert tejszínes tető is. A közepéről kimaradhat a meggy, ha valaki nem szereti.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük