Vaníliapudingos mandulás linzer

Vaníliapudingos mandulás linzer

Hozzávalók:

15 dkg Schär B liszt

10 dkg mandulaliszt

5 dkg nádporcukor

12 dkg tejmentes margarin

30 ml növényi tej

kis vanília aroma (kb. 10 gr)

1 bio citrom lereszelt héja

fél citrom kifacsart leve

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára. Ezután újra átgyúrjuk rizslisztes felületen, majd kinyújtjuk, tetszőleges mintára szaggatjuk. Ha kis virág alakú linzer készül belőle, cseresznye vagy eperlekvárral töltjük, akár darált dióval, darált mandulával szórjuk meg. Mi most tojás alakot formáztunk (forma innen: https://szeretetkonyham.hu/?product=husveti-tojasos-sutiszaggato-szett-2-darabos), 175 fokon 12-15 percig sütöttük. Egy sűrűbb növényi tejes vaníliapudingot készítettünk, majd kihűlés után azzal töltöttük meg.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük