Kalács glutén-tej és tojásmentesen

Kalács glutén-tej és tojásmentesen

Hozzávalók:

240 gramm Schär B liszt

10 gramm útifűmaghéj

150 gramm langyos növényi tej

100 gramm növényi tejszín

fél csomag porélesztő

50 gramm cukor

csipet só

20 gramm olvasztott tejmentes margarin+a kenéshez kb. 10 gramm

opcionálisan mazsola

Elkészítés:

A tej felével kikeverjük az útifűmaghéjat, egy kocsonyás állagú anyagot kapunk.

Kimérjük a száraz, majd a nedves hozzávalókat, és az egészet az útifűmaghéjjal együtt kidagasztjuk. Kelesztjük. Mi kipróbáltuk a hideg kelesztést és nagyon bejött. (Este dagasztottuk ki a tésztát, hűtőbe tettük, majd reggel formáztuk és sütöttük)

Olajozott felületen átgyúrjuk a kelt tésztát, majd három egyenlőre részre osztjuk. Egy nagyon jól formázható, rugalmas tésztát kapunk.

Kisodorjuk egyenként és összefonjuk. A tetejét lekenjük olvasztott margarinnal vagy baracklekvárral. (nyilván, ha fogyaszthatsz tojást, azzal lesz a legszebb)

170 fokon sütöttük 25 percet.

Rácson hűlni hagyjuk, utána szépen szeletelhető. Isteni finom, teljesen a hagyományos kalács ízére hasonlít.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük