Hozzávalók:
240 gramm Schär B liszt
10 gramm útifűmaghéj
150 gramm langyos növényi tej
100 gramm növényi tejszín
fél csomag porélesztő
50 gramm cukor
csipet só
20 gramm olvasztott tejmentes margarin+a kenéshez kb. 10 gramm
opcionálisan mazsola
Elkészítés:
A tej felével kikeverjük az útifűmaghéjat, egy kocsonyás állagú anyagot kapunk.
Kimérjük a száraz, majd a nedves hozzávalókat, és az egészet az útifűmaghéjjal együtt kidagasztjuk. Kelesztjük. Mi kipróbáltuk a hideg kelesztést és nagyon bejött. (Este dagasztottuk ki a tésztát, hűtőbe tettük, majd reggel formáztuk és sütöttük)
Olajozott felületen átgyúrjuk a kelt tésztát, majd három egyenlőre részre osztjuk. Egy nagyon jól formázható, rugalmas tésztát kapunk.
Kisodorjuk egyenként és összefonjuk. A tetejét lekenjük olvasztott margarinnal vagy baracklekvárral. (nyilván, ha fogyaszthatsz tojást, azzal lesz a legszebb)
170 fokon sütöttük 25 percet.
Rácson hűlni hagyjuk, utána szépen szeletelhető. Isteni finom, teljesen a hagyományos kalács ízére hasonlít.
Legutóbbi hozzászólások