Glutén-tej és tojásmentes Marlenka

Glutén-tej és tojásmentes Marlenka

Kohári Évi receptje alapján készítettem el, az ő oldaláról másolom be a receptet.

Észrevételek: Nekünk a krém nagyon édes volt, legközelebb kevesebb cukorral fogom készíteni.

Nem volt itthon szódabikarbóna, helyette 5 gramm sütőport használtam.

A süti finom, krémes, puha lett. Hamar elfogyott. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

• 400 g it’s us miklos’ universal mix

250 g margarin

• 200 g cukor

• 30 g holland kakaó

• 8 g szódabikarbóna

• 60 g méz

Krém:

• 1 liter növényi tejital

• 4 csomag vaníliás puding

• 24 g vaníliás cukor

• 375 g margarin

• 300 g porcukor

Tetejére:

• Ízlés szerint instant kakaó

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaót és a cukrot keverjük össze, majd morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a mézet és gyúrjunk rugalmas tésztát.

Osszuk 4 egyenlő részre és formázzunk bucikat.

Mivel a tészta kicsit ragacsos a méztől, a lapokat pedig nagyon vékonyra kell nyújtani, ezért ezt érdemes két sütőpapír között végezni. A lapokat nyújtsuk ki 25×20-as téglalapokra. Célszerű előre levágni ekkora darab sütőpapírokat.

A kinyújtott tésztát húzzuk át a tepsi hátuljára vagy egy sütőlapra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük maximum 10 percet, de nekem elég volt 8 perc is. Nagyon vigyázzunk, könnyen megég a lap! A kisült lapok igen kemények, ez így tökéletes, a krém pár óra alatt megpuhítja.

A krémhez keverjük össze a pudingporokat a tejjel és főzzük meg, majd hűtsük le. A margarint verjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral és jól dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.

A krémet osszuk 4 egyenlő részre és rétegezzük a tésztával, a tetejére kenjük a 4. adagot.

A süteményt tegyük pár órára hűtőbe, vagy akár egész éjszakára, a lapok szinte krém állagúra fognak puhulni. Szeletelés előtt szitáljunk instant kakaót a tetejére.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük