Cékla-tócsni

Cékla-tócsni


Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg cékla
1 púpos evőkanál liszt
1 tojás
só, bors, őrölt fűszerkömény ízlés szerint
olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát és a céklát lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd fűszerezzük, hozzáaadjuk a tojást és a lisztet.
Serpenyőben olajat vagy zsírt hevítünk és kis kanálnyi adagokat teszünk bele. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Sülés után rácson vagy szűrőn lecsepegtetjük, majd papírtörlőn hagyjuk teljesen lecsepegni. Önmagában is finom, de tehetünk a tetejére tejfölt, reszelt sajtot.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük