Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 kg alma
0,5 kg sárgarépa
8 dl alaplé
2 dl növényi főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál kakukkfű.
Elkészítés
A még finomabb íz miatt a kockára vágott almát és répát tegyük be a sütőbe sülni.
Meglocsolhatjuk egy kis olajjal és megszórhatjuk egy kevés kakukkfűvel. Közben az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. Hozzáadjuk a megsült zöldséget (ez a lépés idő szűkében kihagyható, de így még finomabb lesz!), és felöntjük az alaplével. Hozzáöntjük a tejszínt, pár percig főzzük, végül turmixoljuk. Feltétként kerülhet a tetejére a sült zöldségekből, vagy tehetünk bele magokat (tökmag, napraforgómag), esetleg pirított baconkockát.
Legutóbbi hozzászólások