Almás-sárgarépa-krémleves

Almás-sárgarépa-krémleves


Hozzávalók
1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

0,5 kg alma

0,5 kg sárgarépa

8 dl alaplé

2 dl növényi főzőtejszín

2 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál kakukkfű.


Elkészítés
A még finomabb íz miatt a kockára vágott almát és répát tegyük be a sütőbe sülni.
Meglocsolhatjuk egy kis olajjal és megszórhatjuk egy kevés kakukkfűvel. Közben az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. Hozzáadjuk a megsült zöldséget (ez a lépés idő szűkében kihagyható, de így még finomabb lesz!), és felöntjük az alaplével. Hozzáöntjük a tejszínt, pár percig főzzük, végül turmixoljuk. Feltétként kerülhet a tetejére a sült zöldségekből, vagy tehetünk bele magokat (tökmag, napraforgómag), esetleg pirított baconkockát.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük