Bundás alma

Bundás alma


Hozzávalók
2 db hámozott alma magházától megszabadítva, felszeletelve

1 tojás

1 evőkanál cukor

10 dkg rizsliszt

1,5 dl növényi tej (mandula-, kókusz-, rizs- vagy zabtej)

olaj vagy zsír sütéshez

fahéjas porcukor (kihagyható).


Elkészítés
Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, felszeleteljük. A tojásból, cukorból, lisztből, tejből sűrű, palacsinta állagú masszát készítünk, félretesszük. Mindegyik almaszeletet beleforgatjuk a lisztbe, azután a tojásos masszába, majd közepes lángon, bő olajban/zsírban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Amikor kiszedtük, leitatjuk róluk az olajat. Ha szeretnénk, még forrón fahéjas porcukorba forgathatjuk.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük