Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy csomag bébispenót (25 dkg)
500 gramm lazac
olaj, só, bors
200 ml növényi tejszín.
Elkészítés
A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, olajozott tepsire fektetjük, és 15 perc alatt, 200 °C-on sütőben megsütjük.
Eközben elkészítjük a mártást. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és a spenótot.
Összefonnyasztjuk, felöntjük a tejszínnel és néhány percig rotyogtatjuk.
Az elkészült lazacot a tejszínes mártással kínáljuk.
Tipp Köretként krokett, krumplipüré, hasábburgonya illik hozzá.


Legutóbbi hozzászólások