Szilveszteri lencsefőzelék

Szilveszteri lencsefőzelék


Hozzávalók
1 csomag lencse (25 dkg)

só, bors, pirospaprika ízlés szerint

2 db babérlevél

1 liter alaplé

3 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

mustár ízlés szerint

a habaráshoz rizsliszt és 1 doboz növényi tejföl.


Elkészítés


A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk. Éjszakára beáztatjuk.
Másnap főzőedénybe tesszük, felöntjük alaplével (vagy vízzel), hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és az apróra összevágott vöröshagymát
Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát. Pár perc forralás után behabarjuk a főzeléket rizslisztes-tejfölös habarással, majd simára keverjük.
Végül hozzáadjuk a mustárt, és kevergetve besűrítjük.

Lentil stew ragout with pumpkin and carrot in bowl on wooden table

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük