Hozzávalók
1 csomag lencse (25 dkg)
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
2 db babérlevél
1 liter alaplé
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
mustár ízlés szerint
a habaráshoz rizsliszt és 1 doboz növényi tejföl.
Elkészítés
A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk. Éjszakára beáztatjuk.
Másnap főzőedénybe tesszük, felöntjük alaplével (vagy vízzel), hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és az apróra összevágott vöröshagymát
Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát. Pár perc forralás után behabarjuk a főzeléket rizslisztes-tejfölös habarással, majd simára keverjük.
Végül hozzáadjuk a mustárt, és kevergetve besűrítjük.

Legutóbbi hozzászólások