Szinte minden héten süthetném, akkor is elfogyna ez a csoda sütike, amit már gyerekkoromban is sokszor készítettünk.
Amióta használhatok tojást a gyerekeknél, sokkal könnyebb a dolgom, így csak a glutén-és tejmentességre kell figyelnem.
Hozzávalók:
5 db tojás szétválasztva
15 dkg gluténmentes sütiliszt vagy lisztkeverék (én Miklos lisztet használtam most)
5 dkg keserű kakaópor
20 dkg kristálycukor
20 dkg tejmentes margarin
1 fél csomag sütőpor
A tetejére baracklekvár, ha megsült.
A mázhoz:
Körülbelül fél deciliter víz
2 ek. kakaópor
2 ek. cukor
3 dkg tejmentes margarin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem.
A sárgáját kikevertem a cukorral, majd a puha margarinnal. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások habját, vigyázva, nehogy megtörjön. Egy nagyobb tepsiben tűpróbáig sütöttem 190 fokon. (Sütőfüggő! Nálam kb. 30 perc volt alsó-felső sütéssel, a tepsi mérete egy közel A/4-es méret volt, talán picivel nagyobb)
Amikor kivettem még melegen megkentem a tetejét baracklekvárral.
Közben elkészítettem a mázat: A vízben elkevertem a kakaóport a cukorral és felforraltam, beletettem a margarint és azzal is forraltam rajta. Mikor a piskóta langyos lett, ráfolyattam a mázat, kis lapáttal elegyengettem.
Vigyázat!!! Nagyon-nagyon gyorsan fogy! 🙂







Legutóbbi hozzászólások