Isteni finom, pihe-puha nutellás muffint sütöttünk ma délutánra. Nagyon hamar elkészült, glutén és tejmentes.
Hozzávalók egy dupla adaghoz: (érdemes egyből dupla adaggal kezdeni. :D)
4 db tojás
6 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
6 evőkanál olaj
6 evőkanál növényi ital (nálunk kókuszos mandulatej)
6 evőkanál gluténmentes lisztkeverék (Nálunk Miklos) vagy rizsliszt
2 csapott ek. sütőpor
1 csipet só
vanília aroma, fahéj ízlés szerint
6 teáskanál kakaópor
Tejmentes nutella (külföldön (Olaszország, Németország) kapható, de a héten már láttam a Müllerben is!)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, olajjal, tejjel és a lisztbe kevert sütőporral.
Kemény habbá verjük a fehérjét és óvatosan hozzá keverjük.
A massza nagyjából 1/3-át kivesszük és bele keverjük a kakaóport.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra és megtöltjük a muffinsütőt a szilikonformákkal.
Elkezdjük rétegezni a muffint: egy pici kakaós massza, rá egy kiskanál nutella, a többi rész a vaníliás massza lesz. Minden kapszlit 3/4-ig töltünk.
Sütőben 20-25 percig (tűpróbáig sütjük)
Mennyei, pihe-puha, gyorsan fogyós. 🙂




Legutóbbi hozzászólások