Házi gumimaci

Házi gumimaci

Hozzávalók:

1 dl bármilyen ízű és színű gyümölcslé (narancslé, almalé, ananászlé, pirosbogyós gyümölcslé)

2 kiskanál méz

1 kiskanál citromlé (frissen facsarva)

2 evőkanál zselatin

Elkészítés:

A gyümölcslében feloldjuk a zselatint, a mézet és a citromlevet, majd közepes lángon megfőzzük. (Olvadjon meg a zselatin) Helyezzük szilikonformába és hűtőben hagyjuk megdermedni.

Ezután könnyedén kiszedhető a gumicukor a formából.

Tipp: pipettával vagy fecskendő segítségével is tehetjük cseppmentesen a formákba a masszát.

Ez a gumicukor nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert, felesleges színezéket, glutén és tejterméket sem! Ha nem fogy el rögtön, hűtőben, kis dobozban tároljuk.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük