Hamis rétes :)

Hamis rétes :)

Glutén-tej és tojásmentes rétesrecept

A nagy Gluténmentes Facebook csoportban osztotta meg egy hölgy az alábbi mentes rétesreceptet, ő sem tudott forrást megjelölni, így változtatás nélkül írom le. Még aznap ki kellett próbálnunk! Az eredmény egy hihetetlen finom, valóban rétesre emlékeztető (mind ízben, mind állagban) finomság, ami viszonylag hamar elkészül!

Hozzávalók:

1 csésze (2,5 dl) Schar B liszt

1,5 csésze víz

1 mokkáskanál só

3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A hozzávalókból habverővel palacsintatészta állagú tésztát keverünk. Teflon serpenyőben olajozott felületre gyors mozdulatokkal szilikon ecsettel vékony lapokat „festünk”. Hamar megsül, elválik a sütőlapról. Sütőpapírral bélelt felületre sorakoztatjuk az elkészített kör alakú lapokat. Ebből a mennyiségből nekünk 12 db lap jött ki. Kétfelé vettük a lapokat, 6-6 lap lesz egy rétes alapja.

Egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk, majd szilikonos ecsettel megolajozzuk. Úgy helyezzük el a 6 lapot, hogy fedjék egymást, de mégis egy téglalapot alkossanak együtt. Rizsdarával vagy gm zsemlemorzsával vékonyan megszórjuk, majd a közepére egy sávban betöltjük a tölteléket. Tetszőleges lehet, nálunk almás és almás-mákos készült. Kicsit csavarjuk ki az alma levét, hogy ne áztassa el a tésztánkat. A két rövidebbik szélét picit felhajtjuk, majd a hosszabbik feléről feltekerjük a rétest. Olajos-növényi tejföllel lekenjük a tetejét. A másik rúddal is így járunk el, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a „rétest”. Nagyon finom, szaftos, igazán az eredetire hasonlító recept! 😉 Érdemes kipróbálni!

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük