Glutén-tej és tojásmentes teasüti

Glutén-tej és tojásmentes teasüti

Kaptunk egy régi „csehszlovák” kekszkinyomót. Sohasem volt használva. Napokig keresgéltem hozzá receptet, de sajnos mindegyikhez kell tojás. Így a nagymama régi linzerreceptjéhez nyúltam és kipróbáltuk ehhez a masinához. Jelentem bevált! 🙂 De még mennyire! Azt hiszem sokszor lesz még hasznunkra ez a kis kinyomó. 🙂 És hogy általa az egész családot be tudtam vonni a konyhai tevékenységekbe, ez külön öröm volt….a nagylányom kimérte a mennyiségeket és begyúrta a tésztát, majd a végén fotózott. A kicsik Apával aszalt gyümölcsöt vágtak/eszegettek, és a kekszkinyomót töltötték/nyomták. Én pedig…csendben figyeltem őket és rá kellett jönnöm, hogy a munkát tudni kell jól leosztani 🙂 😀

Hozzávalók:

30 dkg univerzális lisztkeverék vagy süteményliszt

20 dkg tejmentes margarin

10 dkg porcukor

1 kávéskanál vaníliaaroma

1 kisebb bio citrom kifacsart leve és lereszelt héja

(Ha fogyaszthatsz tojást, tehetsz hozzá 1 tojást, de anélkül is tökéletes lesz!)

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük egy rövid időre. Ezután betöltjük a kinyomót és sima sütőlapra/tepsire/jénaira nyomjuk a formákat. Nem kell alá sütőpapír!!!!! Tetszés szerint díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel. Nálunk a Mikulás csomagokból maradt még aszalt barack és aszalt eper, ezek felvágva kerültek a virágok közepére. 6-8 perc alatt 200 fokon készre sütjük a linzereket/teasütiket.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük