Szeretetkonyhám – Bemutatkozás

Vincze-Pintér Mónika vagyok, 5 gyermek édesanyja, okleveles gyógypedagógus, óvodapedagógus és német szakos tanító.

 Multiallergiás családunkban glutén-tej-és tojásmentesen főzök-sütök. Oldalamon ez irányban kaphat cikkekkel, receptekkel kapcsolatos segítséget az ide látogató.

Főzőestjeimen a glutén-tej és tojásmentes főzés-sütés rejtelmeibe avatom be az érdeklődőket.

Pedagógusként mottóm, hogy tevékenykedjünk, főzzünk-süssünk együtt a gyerekkel! Segítsük a gyermeket az önállóság útján! Neveljük segítőkészségre, kreativitásra, problémamegoldó gondolkodásra! Ha a gyermeknek megfelelő környezetet alakítunk ki, ő maga is képes lesz elsajátítani a számára megfelelő tudást

Hagyjuk a gyereket önállóan cselekedni, vagyis mindent, amire képes, végezze el saját maga. Az önálló cselekvéshez biztosítani kell számára a megfelelő környezetet és a megfelelő eszközöket. Oldalamon számos eszközt találsz arra, hogy gyermeked öntevékenységét biztosítsd.

A gyerekek nagyon kíváncsiak és tudást szerezni csak tapasztalatszerzéssel, tevékenykedtetéssel lehet. A gyermeked saját cselekvése által szerzett tapasztalata alapján szerzi meg a tudást és fedezi fel a világot. Életkorának megfelelően a tevékenységek során önmagát fejleszti. Az eszközökkel való babrálás örömet okoz számára, miközben képességei is fejlődnek, és észrevétlen örömteli tanulás történik. Egy-egy ilyen tevékenység a későbbi írás-olvasást is előkészíti.

Ne ismereteket közöljünk, hanem eszközöket adjunk a gyermek kezébe!

Az általam forgalmazott eszközök

·         méretükben a gyermek kezéhez igazodnak
·         minőségi anyagból készülnek, esztétikusak
·         színében, méretében cselekvésre motiválja a gyermekeket
·         könnyen tisztíthatóak

Örömteli játékos tanulást és finom falatokat kívánok mindenkinek!

Mónika