Hozzávalók:
1 bögre Schar B liszt
1 bögre gm zabpehely
4 közepes sárgarépa
1 tk sütőpor
1 ek lenmag 1 dl vízben elkeverve
1 marék darált dió
1 bögre bármilyen aszalvány (nálunk mazsola és sárgabarack volt)
2 ek kókuszolaj
1 dl növényi tej
2 ek méz
1 kisebb adag datolyapaszta az édesítéshez
A hozzávalókat muffinszerű tésztává turmixoljuk és muffinformába kanalazzuk. 175 fokon 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba)
Amikor kihűlt citromkrémes mascarponét csorgatunk rá és darált dióval, sárgarépakarikával tálaljuk.
(Krém: 1 doboz növényi mascarpone kikeverve egy biocitrom kicsavart levével és lereszelt héjával)
Mi most az egyszerűség kedvéért növényi tejszínhabbal és cukordrazséval díszítettük a kész muffinokat.
Legutóbbi hozzászólások