Krumplis tócsni

Krumplis tócsni

Gyerekkorom óta imádom. Nevezhetjük bárminek: tócsni, cicege, lapcsánka, borzoska. Sok tejföllel, sajttal szórva, fokhagymával. De mi van akkor, ha az ember lánya éppen ezekre allergiás: a sajtra, tejfölre és a tócsniban lévő tojásra és gluténra… 🙁 Hát akkor... Folytatás >>
Rakott karfiol mindenmentesen

Rakott karfiol mindenmentesen

A rakottak a kedvenc ételeink. Végtelen számban lehet őket variálni, készítheted bármilyen zöldségből (savanyú káposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli), bármilyen hússal, de akár hús nélkül zöldséges raguval is, és az alap is lehet akármi: rizs, köles, quinoa, bármi.... Folytatás >>
Mindenmentes pizzás csiga

Mindenmentes pizzás csiga

Hozzávalók: 500 gramm Schär B liszt 4 dl növényi tej 1 csomag instant élesztő 10 gramm só 60 gramm olvasztott növényi margarin pizzakrém, kukorica és sonka a csigák belsejébe, reszelt növényi sajt a tetejükre Elkészítés: A hozzávalókat alaposan kézzel kidagasztjuk.... Folytatás >>
Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók: 60 gr Bake Free fánkliszt 11 gr cukor 70 gr langyos víz Zsír/olaj a sütéshez Elkészítés: A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, majd pár percig pihentetjük. 4 egyenlő részre osztjuk és kisebb fánkokat formázunk belőle, majd forró zsírban mindkét felét... Folytatás >>
Mindenmentes hamis „császármorzsa”

Mindenmentes hamis „császármorzsa”

Valentin nap alkalmából készítettük ezt a finomságot. Glutén-tej-tojás, de még cukormentes is. 🙂 Hozzávalók: 3 db banán 300 gramm gm zabpehely 3 ek. méz fahéj ízlés szerint fél kezeletlen citrom leve+reszelt héja 3 kk kókuszolaj Elkészítés: A banánokat krumplinyomón... Folytatás >>