Hozzávalók:
15 dkg Schär B liszt
10 dkg mandulaliszt
5 dkg nádporcukor
12 dkg tejmentes margarin
30 ml növényi tej
kis vanília aroma (kb. 10 gr)
1 bio citrom lereszelt héja
fél citrom kifacsart leve
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára. Ezután újra átgyúrjuk rizslisztes felületen, majd kinyújtjuk, tetszőleges mintára szaggatjuk. Ha kis virág alakú linzer készül belőle, cseresznye vagy eperlekvárral töltjük, akár darált dióval, darált mandulával szórjuk meg. Mi most tojás alakot formáztunk (forma innen: https://szeretetkonyham.hu/?product=husveti-tojasos-sutiszaggato-szett-2-darabos), 175 fokon 12-15 percig sütöttük. Egy sűrűbb növényi tejes vaníliapudingot készítettünk, majd kihűlés után azzal töltöttük meg.
Trackbacks/Pingbacks