Cékla-tócsni

Cékla-tócsni

Hozzávalók:50 dkg burgonya25 dkg cékla1 púpos evőkanál liszt1 tojássó, bors, őrölt fűszerkömény ízlés szerintolaj vagy zsír a sütéshezElkészítés:A burgonyát és a céklát lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd fűszerezzük, hozzáaadjuk a tojást és a lisztet.Serpenyőben... Folytatás >>
Sütőtökös amerikai palacsinta

Sütőtökös amerikai palacsinta

Hozzávalók:250 gramm gluténmentes liszt300 gramm sütőtökpüré400 ml növényi tej1 tojás80 gramm cukor1 tk. sütőporcsipet sóolaj a sütéshez Elkészítés:A hozzávalókból homogén masszát keverünk, majd olajozott serpenyőben 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét felét a... Folytatás >>
Sütőtökös rizottó

Sütőtökös rizottó

Hozzávalók:1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma60 dkg sütőtöksó, bors, szerecsendió ízlés szerint1 liter alaplé400 gramm rizottó rizs Elkészítés:A sütőtököt megsütjük, pürésítjük. Egy lábosban kis vajon megfuttatjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. 1 perc elteltével... Folytatás >>
Almás görögdinnyeleves sárgadinnye darabokkal

Almás görögdinnyeleves sárgadinnye darabokkal

Hozzávalók:2-3 db zamatos nyári alma,1 kisebb görögdinnye fele1 fél sárgadinnye150 ml kókusztej2 csomag vaníliás pudingpor2 l vízízlés szerint cukor és vaníliás cukorízlés szerint fahéj, szegfűszegElkészítés:Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. 2 liter... Folytatás >>
Sütőtökös gofri

Sütőtökös gofri

Hozzávalók: 125 gramm sütőtökpüré 100 gramm puha, olvasztott vaj (növényi margarin) 2 db tojás 175 gramm gluténmentes lisztkeverék 1 csipet só 120 ml növényi tej (további mennyiséget folyamatosan lehet hozzáadni, ha sűrűsödik be a tészta a sütés során) 1 kiskanál... Folytatás >>