Almás-vaníliás zabpuding

Almás-vaníliás zabpuding

Hozzávalók: 40 gramm zabpehely, 250 ml növényi tej, 150 ml víz, 1 édes alma, 15 grammvaníliapuding, tetszés szerinti édesítő: vaníliáscukor, esetleg méz.Elkészítés: A pudingport pici tejben elkeverjük, a többi folyadékot feltesszük főni. Haforr, beletesszük az... Folytatás >>
Krumplipuffancs pizza

Krumplipuffancs pizza

Hozzávalók az alaphoz: 200 gramm hámozott burgonya, 10 gramm liszt vagy zabpehely,fűszerek ízlés szerint (só, bors, zöldfűszerek)A feltéthez: ízlés szerint paradicsom vagy pizzaszósz, bármilyen feltét, amit a baba vagy acsalád szeret: csirkemellsonka, zöldségek,... Folytatás >>
Húsvéti reggeli kása

Húsvéti reggeli kása

Húsvét reggelire készült a kicsiknek… Zabkása máshogyan. 🙂 Hozzávalók: növényi tej, gluténmentes zabpehely, méz, díszítésként: barackbefőtt, banán, sárgarépa, csokitoll A növényi tejet felforraljuk, elkeverjük benne a zabpelyhet és elzárjuk. Hagyjuk, hogy a... Folytatás >>
Húsvéti nyuszikalács vaníliapudinggal

Húsvéti nyuszikalács vaníliapudinggal

Húsvétra készült a gyerekeknek ez a kis nyuszikalács, és mivel ők nem gluténérzékenyek, ezért ez a tészta csak tej-és tojásmentes. Hozzávalók a tésztához: 475 gramm liszt 250 gramm túró (nálunk kölestúró ment bele, de bármilyen növényi alternatíva jó) 80 gramm cukor... Folytatás >>
Fonott kalács glutén-tej és tojásmentesen

Fonott kalács glutén-tej és tojásmentesen

Isteni finom fonott kalács, nálunk Húsvétra készült, de mindennapos vendégünk lesz 🙂 Hozzávalók: 240 gramm Schär B liszt 10 gramm útifűmaghéj 150 gramm langyos növényi tej 100 gramm növényi tejszín fél csomag porélesztő 50 gramm cukor csipet só 20 gramm olvasztott... Folytatás >>