Raffaello golyó glutén-tej és tojásmentesen

Raffaello golyó glutén-tej és tojásmentesen

Alapjában véve nem vagyok oda a kókuszos sütikért, de a Raffaello golyót szerettem régebben. Viszont nem gluténmentes! Egy torta dekorációjához volt rá szükségem, és ha én valamit a fejembe veszek, azt is meg is csinálom! 🙂 Így készült el, ez az ízre egy-az egyben Raffaello golyóra hasonlító finomság. 🙂 Pillanatok alatt készen van, csak a dermedést kell türelemmel kivárni. 🙂

Így készült:

3 dl növényi tej (nálunk kókuszital)

3 ek. rizsliszt

1 csomag vaníliás cukor

5 ek. nádcukor

20 dkg kókuszreszelék (1 csomag)

10 dkg tejmentes margarin

mandula ízlés szerint (a miénkbe a gyerekek miatt nem került, mert fulladásveszélyes, de ha nincs ilyen veszély nálatok, tegyetek mandulát a közepébe! 🙂 )

A lisztet a tejjel, cukrokkal csomómentesre keverjük egy habverő segítségével és sűrű krémmé főzzük. Hozzáöntjük a kókuszreszeléket és a margarint, majd összedolgozzuk. Alaposan kihűtjük, majd vizes kézzel tetszőleges méretű golyókat formázunk, aminek a közepébe mandulát rejtünk, majd kókuszreszelékbe hentergetjük. Nagyon hasonlít az eredetire! 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Raffaello torta glutén-tej-és tojásmentesen | - […] Raffaello golyó glutén-tej és tojásmentesen […]

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük