Alapjában véve nem vagyok oda a kókuszos sütikért, de a Raffaello golyót szerettem régebben. Viszont nem gluténmentes! Egy torta dekorációjához volt rá szükségem, és ha én valamit a fejembe veszek, azt is meg is csinálom! 🙂 Így készült el, ez az ízre egy-az egyben Raffaello golyóra hasonlító finomság. 🙂 Pillanatok alatt készen van, csak a dermedést kell türelemmel kivárni. 🙂
Így készült:
3 dl növényi tej (nálunk kókuszital)
3 ek. rizsliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 ek. nádcukor
20 dkg kókuszreszelék (1 csomag)
10 dkg tejmentes margarin
mandula ízlés szerint (a miénkbe a gyerekek miatt nem került, mert fulladásveszélyes, de ha nincs ilyen veszély nálatok, tegyetek mandulát a közepébe! 🙂 )
A lisztet a tejjel, cukrokkal csomómentesre keverjük egy habverő segítségével és sűrű krémmé főzzük. Hozzáöntjük a kókuszreszeléket és a margarint, majd összedolgozzuk. Alaposan kihűtjük, majd vizes kézzel tetszőleges méretű golyókat formázunk, aminek a közepébe mandulát rejtünk, majd kókuszreszelékbe hentergetjük. Nagyon hasonlít az eredetire! 😉
Trackbacks/Pingbacks