Adél napi családi ünnepléshez és szülinapi köszöntéshez készült ez a gyorsan elkészíthető finomság. 🙂
Hozzávalók az alaphoz:
400 gramm darált keksz vagy ugyanennyi gm zabpehely (házi darált keksz receptet itt találsz: https://szeretetkonyham.hu/?p=1001 )
15 dkg tejmentes margarin
1 egész csomag gesztenyemassza (ez elhagyható! Viszont nagyon finom krémes lesz, és enyhén fog csak a gesztenye íze érződni)
Hozzávalók a krémhez:
1 egész tejmentes Mascarpone (nálunk ez 250 gramm volt)
2 tábla tej-tojás mentes fehér csoki (Mi Veganz márkájú csokit használtunk, Müllerben szereztük be)
Kb. 200 ml tejmentes tejszín
A tetejére: Raffaello golyók. (Recept itt: https://szeretetkonyham.hu/?p=998 )
Elkészítés:
Az alaphoz ledaráljuk a kekszet, kikeverjük a margarinnal és a gesztenyével és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Elkészítjük a krémet is: A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és az olvasztott csokit is. Homogén krémmé dolgozzuk.
A krémet rásimítjuk az alapra, majd órákra a hűtőbe tesszük. Kókuszreszelékkel szórjuk és Raffaello golyókkal díszítjük. (Receptjét itt találod: https://szeretetkonyham.hu/?p=998 )
Legutóbbi hozzászólások