Raffaello torta glutén-tej-és tojásmentesen

Raffaello torta glutén-tej-és tojásmentesen

Adél napi családi ünnepléshez és szülinapi köszöntéshez készült ez a gyorsan elkészíthető finomság. 🙂

Hozzávalók az alaphoz:

400 gramm darált keksz vagy ugyanennyi gm zabpehely (házi darált keksz receptet itt találsz: https://szeretetkonyham.hu/?p=1001 )

15 dkg tejmentes margarin

1 egész csomag gesztenyemassza (ez elhagyható! Viszont nagyon finom krémes lesz, és enyhén fog csak a gesztenye íze érződni)

Hozzávalók a krémhez:

1 egész tejmentes Mascarpone (nálunk ez 250 gramm volt)

2 tábla tej-tojás mentes fehér csoki (Mi Veganz márkájú csokit használtunk, Müllerben szereztük be)

Kb. 200 ml tejmentes tejszín

A tetejére: Raffaello golyók. (Recept itt: https://szeretetkonyham.hu/?p=998 )

Elkészítés:

Az alaphoz ledaráljuk a kekszet, kikeverjük a margarinnal és a gesztenyével és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Elkészítjük a krémet is: A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és az olvasztott csokit is. Homogén krémmé dolgozzuk.

A krémet rásimítjuk az alapra, majd órákra a hűtőbe tesszük. Kókuszreszelékkel szórjuk és Raffaello golyókkal díszítjük. (Receptjét itt találod: https://szeretetkonyham.hu/?p=998 )

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük