


Mandulás-sárgarépás muffin glutén-tej és tojásmentesen
Hozzávalók: 500 gramm apróra reszelt répa 100 gramm darált mandula 130 gramm nádcukor 150 gramm gluténmentes liszt 2 dl növényi tej (nálunk most kókuszos zabtej) 1 tk. sütőpor 2 ek. chiamag 2 tk. őrölt fahéj Teteje: 1 doboz növényi mascarpone fél citrom kifacsart leve... Folytatás >>
Joghurtos zabpalacsinta
Hozzávalók 2 darabhoz: 50 gramm gluténmentes univerzális lisztkeverék, 50 gramm növényi joghurt (kókusz, mandula), aki nem diétázik tejre készítheti görög joghurttal, vagy akár túróval is. 120 ml növényi tej, só, bors, ízlés szerint zöldfűszerek. Elkészítés: A tészta... Folytatás >>
Spenótos falatkák
Hozzávalók: 100 gramm spenót, 120 gramm főtt csicseriborsó (akár konzerves), 20 gramm őrölt zabpehely, zúzott fokhagyma, só, bors ízlés szerint Elkészítés: A spenótot hőkezeljük, majd a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Hasábokat vagy kisebb kupacokat... Folytatás >>
Glutén-és tejmentes zsemle
Hozzávalók: 6 gramm instant élesztő, 6 gramm finomítatlan nádcukor, 220 gramm langyosvíz, 275 gramm gluténmentes kenyérliszt, 2 csipet só, 10 gramm olaj. Elkészítés: A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni, aliszthez keverve teszi a... Folytatás >>
Legutóbbi hozzászólások