Hozzávalók:
Piskóta: 250 gramm gluténmentes univerzális lisztkeverék, 130 gramm porcukor, 1 csomagsütőpor, 40 gramm holland kakaópor, 400 gramm növényi tej, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés: Az összetevőket kikeverjük, kerek tortaformába öntjük és 180 fokon megsütjük. Ebből a piskótából 2 tortalapot süssünk! Ezt a kettő lapot felezzük, így lesz 4 lapunk. 3 lap a torta lesz,egy lapból pedig a füleket vágjuk ki. (pohár segítségével 3 kört szaggattunk és azokat is felezzük)
Krém:Két krém készül. Először is 4 dl tejmentes tejszínhabot keményre verünk.
Gesztenyés réteg: 2 csomag gesztenyemasszát összetörünk és elkeverünk egy kis adag felvert tejszínhabbal.(Gyakorlatilag olyan lett ez a réteg, mint egy gesztenyepüré. Látni fogjátok mennyi hab elégbele)
Meggyes réteg: Egy üveges meggyet lecsepegtetünk és a levével megfőzünk hagyományos módon egyvaníliás pudingot. Mikor kihűlt, beleturmixoljuk a meggyet is.A három lapot megtöltjük, a gesztenyés réteg került alulra, a meggyes felülre.
Lekenjük a tortát a maradék tejszínhabbal, és hozzá illesztjük a füleket is.Elkészítjük a marcipán díszeket: a pofit, a füle belsejét és a masniját.
A torta teteje: 2 csomag gesztenyemasszát összetörünk, kakaóporral színezzük és egy pár csepp vízzel lazítjuk. Az egészet átnyomjuk fokhagymanyomón. Igen, aprólékos meló volt, de megérte.
Bevonjuk a tortát a maci “szőrével”. A maci füle és pofija tejmentes csokiból lett olvasztva és rajzolva.
A szeme opcionálisan lehet aszalt szilva, fekete cseresznye, étcsokiba mártott kesudió is.


Legutóbbi hozzászólások