Hozzávalók: 6 gramm instant élesztő, 6 gramm finomítatlan nádcukor, 220 gramm langyos
víz, 275 gramm gluténmentes kenyérliszt, 2 csipet só, 10 gramm olaj.
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni, a
liszthez keverve teszi a dolgát. A dagasztási idő 7-8 perc! Olajozott lapra borítjuk a masszát,
6-8 egyforma bucit gyúrunk belőle.
A zsemléket sütőpapírral bélelt lapra sorakoztatjuk, majd 40 fokon kb. 35-40 percig
kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olajjal, esetleg durva szemű sóval, vagy magokkal
szórjuk és 190 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Ugyanebből a receptből gyönyörű kiflik is készülhetnek.



Legutóbbi hozzászólások