Mandulás-sárgarépás muffin glutén-tej és tojásmentesen

Mandulás-sárgarépás muffin glutén-tej és tojásmentesen

Hozzávalók:

500 gramm apróra reszelt répa

100 gramm darált mandula

130 gramm nádcukor

150 gramm gluténmentes liszt

2 dl növényi tej (nálunk most kókuszos zabtej)

1 tk. sütőpor

2 ek. chiamag

2 tk. őrölt fahéj

Teteje:

1 doboz növényi mascarpone

fél citrom kifacsart leve

ízlés szerint porcukor

Nálunk mascarpone híján növényi joghurt került a tetejére.

Elkészítés:

A megmosott répát apróra reszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Egy másik tálban mérjük ki a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a kinyomkodott répát is. Keverjük össze, majd kanalazzuk muffin formákba. 180 fokon süssük minimum 40 percig. Amikor kihűlt, mehet rá a krém.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük