A Húsvéti asztal dísze lehet ez a hidegtál. Bárhogy variálható, a miénk most glutén-tej és tojásmentes kukoricasaláta paradicsomfejben.
Így készült:
Hozzávalók:
-1 doboz tejmentes „tejföl” (Nálunk Dr.Oetker Creme Vega)
-2 evőkanál glutén-tej és tojásmentes majonéz (innen rendeltem: https://www.vitalitymax.hu/webshop/elelmiszerek/szoszok-martasok-poralapok/veganchef-veganez-light-majonez-320-ml/
-egy doboz édes kukoricakonzerv
-1 fél fej lila hagyma
-só, bors ízlés szerint
-opcionálisan növényi feta is mehet bele (Violofe pl.), apróra vágva nagyon finom, krémes ízt ad neki
-díszítésnek újhagyma és paradicsom
Elkészítés:
A tejfölt kikevertem a majonézzel, majd beletettem az apróra vágott lila hagymát és a lecsepegtetett kukoricakonzervet, opcionálisan a krémsajtot is. Sóval, borssal ízesítettem. Eközben kifaragtam a paradicsomból a tulipánfejeket és megtöltöttem a majonézes salátával. Újhagymával díszítettem.
Legutóbbi hozzászólások