Hozzávalók:
380 gramm Schär Mix B
100 gramm étcsokoládé
160 gramm kristálycukor
160 gramm növényi margarin
2 púpos tk sütőpor
70 gramm cukrozatlan kakaópor
110 ml növényi tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet, kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a kakaóport kimérjük egy tálba. A növényi margarint és az étcsokoládét megolvasztjuk. Hozzáadjuk a növényi tejet, majd az egészet egy tésztává gyúrjuk. Amint alaposan eldolgoztuk az összes alapanyagot, berakjuk a hűtőbe a masszát és legalább fél órán át pihentetjük egészen addig, míg a ragacsos tésztánk össze nem áll.
A lehűlt masszából golyókat formázunk, majd további kb. 50 gramm porcukorba forgatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a golyókat. Fontos! Nem szabad egymáshoz közel tenni a sütiket, hiszen a 180 fokra előmelegített sütőben térfogatuk nőni fog. 15-20 percig sütjük, majd egy kívül ropogós, belül nagyon puha desszertet kapunk. 🙂
Legutóbbi hozzászólások