Csokis pöfeteg keksz

Csokis pöfeteg keksz

Hozzávalók:

380 gramm Schär Mix B

100 gramm étcsokoládé

160 gramm kristálycukor

160 gramm növényi margarin

2 púpos tk sütőpor

70 gramm cukrozatlan kakaópor

110 ml növényi tej

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet, kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a kakaóport kimérjük egy tálba. A növényi margarint és az étcsokoládét megolvasztjuk. Hozzáadjuk a növényi tejet, majd az egészet egy tésztává gyúrjuk. Amint alaposan eldolgoztuk az összes alapanyagot, berakjuk a hűtőbe a masszát és legalább fél órán át pihentetjük egészen addig, míg a ragacsos tésztánk össze nem áll.

A lehűlt masszából golyókat formázunk, majd további kb. 50 gramm porcukorba forgatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a golyókat. Fontos! Nem szabad egymáshoz közel tenni a sütiket, hiszen a 180 fokra előmelegített sütőben térfogatuk nőni fog. 15-20 percig sütjük, majd egy kívül ropogós, belül nagyon puha desszertet kapunk. 🙂

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük