Gesztenyés-meggyes mackó torta

Gesztenyés-meggyes mackó torta

Mindig mosolygó Csoda Adélunk két éves lett. Macis tortát szeretett volna, el is készítettük Jázminnal. Ezt a tortát egyszer már elkészítettük Anna első szülinapjára, de akkor még nem étkeztünk tojás és tejmentesen, így csak gluténmentes volt az a torta 2018-ban. Most kihívás volt tojás nélkül piskótát sütni, de azért sikerült. 🙂 Nyilván, aki nem így étkezik, neki lehet egy kis szokatlan ízvilág, de alapjában véve nem lett rossz a piskóta sem.

Piskóta:

Bake Free piskótalisztet használtunk, a zacskón lévő recept alapján készítettünk el 2 tortalapot! Ezt a kettő lapot feleztük, így lett 4 lapunk. 3 lap a torta lett, egy lapból pedig a füleket vágtuk ki. (pohár segítségével 3 kört szaggattunk és azokat is feleztük)

Krém:

Két krém készült. Először is 4 dl tejmentes tejszínhabot keményre vertünk.

Gesztenyés réteg:

2 csomag gesztenyemasszát összetörtünk és elkevertük egy kis adag felvert tejszínhabbal. (Gyakorlatilag olyan lett ez a réteg, mint egy gesztenyepüré. Látni fogjátok mennyi hab elég bele)

Meggyes réteg:

Egy üveges meggyet lecsepegtettünk és a levével megfőztünk hagyományos módon egy vaníliás pudingot.

Mikor kihűlt, beleturmixoltuk a meggyet is.

A három lapot megtöltöttük, a gesztenyés réteg került alulra, a meggyes felülre. Lekentük a tortát a maradék tejszínhabbal, és hozzá illesztettük a füleket is.

Elkészítettük a marcipán díszeket: a pofit, a füle belsejét és a masniját.

A torta teteje:

2 csomag gesztenyemasszát összetörtünk, kakaóporral színeztük és egy pár csepp vízzel lazítottuk. Az egészet átnyomtuk fokhagymanyomón. Igen, aprólékos meló volt, de megérte. 🙂

Bevontuk a tortát a maci „szőrével”. A maci füle és pofija tejmentes csokiból lett olvasztva és rajzolva.

A szeme opcionálisan lehet aszalt szilva, fekete cseresznye, étcsokiba mártott kesudió is.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük