Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 nagyobb, vagy 2 kisebb méretű cukkini
300 ml növényi tejszín
víz
só és bors
500 gr glutén-tej és tojásmentes tészta (nagy választékban, hatalmas akciókkal én itt találtam: https://www.vitalitymax.hu/termekkategoria/elelmiszerek/tesztak/)
Elkészítés:
Olívaolajon dinszteljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. A cukkinit kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymákhoz. Ízlés szerint folyamatosan ízesítjük. Ezután felöntjük vízzel, hogy megpuhuljon a zöldség. Közben kifőzzük a tésztát, de nem szabad, hogy túl puha legyen, kb. 7 perc után szűrjük le! Ha megpuhult a cukkini, öntsük fel a növényi tejszínnel, majd egy kézi turmixszal kicsit pépesítsünk az önteten úgy, hogy maradjanak nagyobb cukkini darabok ízlés szerint. A főtt tésztát hozzákeverve még 4 percig összeforgatjuk az egészet. Ezután tálaljuk növényi sajttal vagy tonhallal. 🙂 Könnyű nyári ebéd 🙂
Legutóbbi hozzászólások