„Túrós”-málnatorta sütés nélkül

„Túrós”-málnatorta sütés nélkül

Hozzávalók

Kekszes Alap:

350-400 gr darált gluténmentes, vegán keksz (itt találsz glutén-tej és tojásmentes kekszet: https://www.vitalitymax.hu/webshop/elelmiszerek/snackek-csokoladek/gullon-diet-keksz-digestive-glutenmentes-150g/)
150 gr tejmentes margarin

Krémes közepe:

200 gramm hamis”túró” (Vegajó cottage cheese-t használtam, de bármilyen túróalternatíva megfelel)

200 ml növényi tejszín

15 gramm zselatin

cukor, vaníliás cukor ízlés szerint

1 citrom héja, leve

vanília aroma ízlés szerint (egy finom, vaníliás-citromos ízt érj el a cukorral, citrommal és a vaníliaaromával)

Teteje:

Minimum fél kg idénygyümölcs, de minél több, annál magasabb lesz a teteje. (eper, málna, barack)

A gyümölcs édességétől függően cukor, vaníliás cukor

15 gr zselatin

Pici víz

Elkészítés:

Alap: a kekszet ledaráljuk vagy késes aprítóba tesszük. Az olvasztott margarinnal kikeverjük és egy kisebb kapcsos tortaformába simítjuk. Minél kisebb a forma, annál magasabb lesz a torta.

Elkészítjük a krémet: Felverjük a tejszínt, kikeverjük a túróval, ízesítjük cukorral, citrommal, vaníliával. Egy pici növényi tejjel kikeverjük a zselatint és a krémhez keverjük. Rásimítjuk az alapra. Hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a tetejét: a gyümölcsöt felforraljuk egy lábasban a cukorral és egy icipici vízzel elkeverjük a zselatint, hozzátesszük a gyümölcshöz. Egyet rottyan, elzárjuk. Botmixerrel átmehetünk a gyümölcsön, de hagyhatjuk egészben is. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a krém tetejére tesszük. Az egész tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük. 🙂



Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük