Hozzávalók
Kekszes Alap:
350-400 gr darált gluténmentes, vegán keksz (itt találsz glutén-tej és tojásmentes kekszet: https://www.vitalitymax.hu/webshop/elelmiszerek/snackek-csokoladek/gullon-diet-keksz-digestive-glutenmentes-150g/)
150 gr tejmentes margarin
Krémes közepe:
200 gramm hamis”túró” (Vegajó cottage cheese-t használtam, de bármilyen túróalternatíva megfelel)
200 ml növényi tejszín
15 gramm zselatin
cukor, vaníliás cukor ízlés szerint
1 citrom héja, leve
vanília aroma ízlés szerint (egy finom, vaníliás-citromos ízt érj el a cukorral, citrommal és a vaníliaaromával)
Teteje:
Minimum fél kg idénygyümölcs, de minél több, annál magasabb lesz a teteje. (eper, málna, barack)
A gyümölcs édességétől függően cukor, vaníliás cukor
15 gr zselatin
Pici víz
Elkészítés:
Alap: a kekszet ledaráljuk vagy késes aprítóba tesszük. Az olvasztott margarinnal kikeverjük és egy kisebb kapcsos tortaformába simítjuk. Minél kisebb a forma, annál magasabb lesz a torta.
Elkészítjük a krémet: Felverjük a tejszínt, kikeverjük a túróval, ízesítjük cukorral, citrommal, vaníliával. Egy pici növényi tejjel kikeverjük a zselatint és a krémhez keverjük. Rásimítjuk az alapra. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a tetejét: a gyümölcsöt felforraljuk egy lábasban a cukorral és egy icipici vízzel elkeverjük a zselatint, hozzátesszük a gyümölcshöz. Egyet rottyan, elzárjuk. Botmixerrel átmehetünk a gyümölcsön, de hagyhatjuk egészben is. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a krém tetejére tesszük. Az egész tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük. 🙂

Legutóbbi hozzászólások