Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej kelkáposzta
3-4 szál sárgarépa
4-5 szem krumpli
400 gramm gluténmentes frankfurti virsli
1 doboz vegán tejföl
1 púpos evőkanál rizsliszt
só, bors, majoranna, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és kis olajon megpirítjuk. Hozzá nyomjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a sárgarépát, krumplit. Felöntjük vízzel, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, majd ha egyet forrt, beletesszük a csíkokra vágott kelkáposztát is. Puhára főzzük a zöldségeket, majd a karikákra vágott virslit egy serpenyőben megpirítjuk. Ha minden puha, hozzáadjuk a leveshez. Összerottyantjuk az egészet, majd belecsorgatjuk a vegán tejfölt, amiben előzőleg elkevertünk egy kanál rizslisztet. Összeforraljuk, utólag sózzuk, ízesítjük, ha szükséges.
Gyerekkorom egyik kedvenc levese volt. 🙂
Legutóbbi hozzászólások