Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej kelkáposzta

3-4 szál sárgarépa

4-5 szem krumpli

400 gramm gluténmentes frankfurti virsli

1 doboz vegán tejföl

1 púpos evőkanál rizsliszt

só, bors, majoranna, őrölt kömény ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kis olajon megpirítjuk. Hozzá nyomjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a sárgarépát, krumplit. Felöntjük vízzel, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, majd ha egyet forrt, beletesszük a csíkokra vágott kelkáposztát is. Puhára főzzük a zöldségeket, majd a karikákra vágott virslit egy serpenyőben megpirítjuk. Ha minden puha, hozzáadjuk a leveshez. Összerottyantjuk az egészet, majd belecsorgatjuk a vegán tejfölt, amiben előzőleg elkevertünk egy kanál rizslisztet. Összeforraljuk, utólag sózzuk, ízesítjük, ha szükséges.

Gyerekkorom egyik kedvenc levese volt. 🙂

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük