Almás gyömbéres sütőtökkrémleves

Almás gyömbéres sütőtökkrémleves

A színes ősz egyik legfinomabb levese a sütőtök krémleves. Sokféleképpen variálhatjuk, a gyerekek nagyon szeretik édes íze miatt. Sok finom és egészséges alapanyagot rejthetünk el benne. 😉 Nálunk ma így készült:

Hozzávalók:

  • egy kisebb sütőtök
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kisebb édes alma
  • 1 nagyobb édesburgonya vagy 2-3 db sárgaburgonya
  • pici olaj
  • fűszerek: só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • pici olaj
  • 2 dl növényi tejszín
  • zöldség vagy húsleves alaplé


Elkészítés:

A sütőtököt darabokra vágjuk és sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, pürésítjük. A lilahagymát apró darabokra vágjuk és pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott édesburgonyát vagy sárga krumplit, majd az almakockákat is, belenyomjuk a fokhagymát és megforgatjuk az egészet a hagymán. Felöntjük vízzel vagy alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzátesszük a sütőtök pürét is, ízesítjük ízlésünknek megfelelően. (só, bors, szerecsendió, gyömbér), majd az egészet botmixerrel homogénre dolgozzuk. Növényi tejszínnel felöntjük és az egészet összeforraljuk. Nem szükséges hozzá lisztes habarás, a zöldségek besűrítik a levesünket. Puffasztott kölessel, olajos magvakkal tálaljuk. Ízletes, egészséges, jó étvágyat hozzá! 🙂

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük