A színes ősz egyik legfinomabb levese a sütőtök krémleves. Sokféleképpen variálhatjuk, a gyerekek nagyon szeretik édes íze miatt. Sok finom és egészséges alapanyagot rejthetünk el benne. 😉 Nálunk ma így készült:
Hozzávalók:
- egy kisebb sütőtök
- 1 fej lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db kisebb édes alma
- 1 nagyobb édesburgonya vagy 2-3 db sárgaburgonya
- pici olaj
- fűszerek: só, bors, szerecsendió, gyömbér
- pici olaj
- 2 dl növényi tejszín
- zöldség vagy húsleves alaplé
Elkészítés:
A sütőtököt darabokra vágjuk és sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, pürésítjük. A lilahagymát apró darabokra vágjuk és pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott édesburgonyát vagy sárga krumplit, majd az almakockákat is, belenyomjuk a fokhagymát és megforgatjuk az egészet a hagymán. Felöntjük vízzel vagy alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzátesszük a sütőtök pürét is, ízesítjük ízlésünknek megfelelően. (só, bors, szerecsendió, gyömbér), majd az egészet botmixerrel homogénre dolgozzuk. Növényi tejszínnel felöntjük és az egészet összeforraljuk. Nem szükséges hozzá lisztes habarás, a zöldségek besűrítik a levesünket. Puffasztott kölessel, olajos magvakkal tálaljuk. Ízletes, egészséges, jó étvágyat hozzá! 🙂
Legutóbbi hozzászólások