Brokkoli krémleves pirított dióval

Brokkoli krémleves pirított dióval

Hozzávalók:

1 fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

1fej brokkoli rózsáira szedve

2 kisebb sárga burgonya

1 nagyobb édesburgonya

növényi tejszín (opcionális)

só, bors, szerecsendió

1 marék dió

reszelt növényi sajt

A lilahagymát megpirítjuk, majd megforgatjuk rajta a rózsáira szedett, megmosott brokkolit, majd a krumpli és édesburgonya kockákat is. Felöntjük vízzel, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, esetleg, ha van, húsleves levével is felönthetjük. Puhára pároljuk, hozzányomjuk a fokhagymát is. Ha minden megpuhult, beállítjuk az ízvilágot is, majd összeturmixoljuk és pirított dióval, növényi reszelt sajttal tálaljuk. Ha van otthon növényi tejszín, hozzáönthetjük azt is, összeforraljuk és kész is. 🙂

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük