Az elmúlt hetekben, hónapokban nagy port kavart, hogy bezárt Győr egyik ikonikus ételbárja, az Arrabona Ételbár. Leghíresebb menüjük a gombás melegszendvics volt. Hírek, cikkek jelentek meg sorra a bezárásról, a győriek szerették volna megmenteni, de a magas energiadíjak, alapanyagárak miatt az üzemeltető 42 év után múlt szombaton végleg lehúzta a rolót.
Az ikonikus féltve őrzött gombás melegszendvics receptet azonban 42 év után megosztották a “rajongókkal”. 🙂 Én is elkészítettem mentesítve. Isteni!!!
Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 csomag friss petrezselyem
5 dkg tejmentes vaj
7 dkg rizsliszt
3 dl növényi tej
fél dl olaj
15 dkg vöröshagyma
Fűszerek: só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd azon a gombát. Ráolvasztjuk a vajat, meghintjük a tetejét liszttel, ízesítjük. Felöntjük a hideg tejjel, elkeverjük, forraljuk. Kenyérre kenjük, reszelt (növényi) sajttal készre sütjük.

Legutóbbi hozzászólások