A híres “Arrabonás” gombás melegszendvics

A híres “Arrabonás” gombás melegszendvics

Az elmúlt hetekben, hónapokban nagy port kavart, hogy bezárt Győr egyik ikonikus ételbárja, az Arrabona Ételbár. Leghíresebb menüjük a gombás melegszendvics volt. Hírek, cikkek jelentek meg sorra a bezárásról, a győriek szerették volna megmenteni, de a magas energiadíjak, alapanyagárak miatt az üzemeltető 42 év után múlt szombaton végleg lehúzta a rolót.

Az ikonikus féltve őrzött gombás melegszendvics receptet azonban 42 év után megosztották a “rajongókkal”. 🙂 Én is elkészítettem mentesítve. Isteni!!!

Hozzávalók:

30 dkg gomba

1 csomag friss petrezselyem

5 dkg tejmentes vaj

7 dkg rizsliszt

3 dl növényi tej

fél dl olaj

15 dkg vöröshagyma

Fűszerek: só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd azon a gombát. Ráolvasztjuk a vajat, meghintjük a tetejét liszttel, ízesítjük. Felöntjük a hideg tejjel, elkeverjük, forraljuk. Kenyérre kenjük, reszelt (növényi) sajttal készre sütjük.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük