Boci szelet glutén-tej és tojásmentesen

Boci szelet glutén-tej és tojásmentesen

Hozzávalók a piskótához:

15 dkg rizsliszt

5 dkg gm zabpehelyliszt

60 gramm cukrozatlan kakaópor

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

35 gramm olaj

2 dl hideg víz

1 ek ecet

A pudinghoz:

1 csomag vaníliáspuding

3 ek. cukor és egy csomag vaníliáscukor

1 ek. vaníliaaroma

4 dl növényi tej (nálunk most kókuszos mandula volt)

Teteje:

Növényi tejföl kis mézzel és pici vízzel hígítva

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát: először a nedves, majd a száraz hozzávalókat kikeverjük, majd összedolgozzuk az egészet és egy kisebb sütőlapra helyezzük a masszát. Ha nagy gáztepsin sütjük, akkor duplázzuk a mennyiséget, mert lapos lesz.

Elkészítjük a sűrű pudingot is, és a tésztára kanalazzuk random. A tetejét megkenjük a kikevert tejföllel.

180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük a finomságot.

Nagyon finom puha, a pudingtól szaftos süteményt kapunk. 🙂 Jaa, és meg nem mondod róla, hogy mentes! Kihűlve szépen szeletelhető.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük