Ez a süti tipikusan a gyerekkori „potyogatott piskótát” hozza vissza nekem, nyilván tojás nélkül nem lesz sárga a piskótája, inkább pite állagú lett, de isteni finom! Mi elkészítettük már meggyel, áfonyával, ribizlivel és egressel is.
Hozzávalók:
440 gramm univerzális gluténmentes lisztkeverék
180 gramm cukor és 1 csomag vaníliás cukor
45 gramm olaj
400 gramm víz
kb. 20 gramm frissen facsart citromlé
5 gramm szódabikarbóna
320 grammos csicseriborsó konzerv leszűrt leve
Elkészítés
A leszűrt csicserilevet hűtőbe tesszük, majd ha jól lehűlt, kemény habbá verjük. (Úgy, mint a tojásfehérjét.)

Kimérjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, végül a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk a masszát, majd belepotyogtatjuk a lecsepegtetett gyümölcsöket. A meggyet és a cseresznyét előtte beleforgathatjuk fahéjas cukorba, még finomabb ízt ad neki!

175 fokon, légkeverésen, tűpróbáig sütjük. (Kb. 30-35 perc)
Mikor kihűlt szépen szeletelhető, porcukorral hintsük meg!






Legutóbbi hozzászólások