Házi hummusz

Házi hummusz

A gyerekeim imádják a csicseriborsót. A belőle készült csicserikrém, más néven hummusz, igazi finomság, mindemellett nagyon egészséges is! Ilyen egyszerűen elkészíthető:

Hozzávalók:

1 csicseriborsó konzerv leszűrve

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citrom leve

só, őrölt kömény ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

pici víz (lassan, fokozatosan adagolva kb. 1 dl. Lehet víz helyett a konzerv leve is!)

Elkészítés:

A hozzávalókat késes aprítóba tesszük, majd krémesre turmixoljuk.

Hűtőben tárolandó! Isteni reggeli pékárura, pirítósra kenve, sok zöldséggel, olívával.

A megmaradt csicserilevet ne öntsd ki, süss belőle piskótát így: https://szeretetkonyham.hu/?p=1795

Ha a kiflit is házilag sütnéd, itt találsz receptet: https://szeretetkonyham.hu/?p=943

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük