A gyerekeim imádják a csicseriborsót. A belőle készült csicserikrém, más néven hummusz, igazi finomság, mindemellett nagyon egészséges is! Ilyen egyszerűen elkészíthető:
Hozzávalók:
1 csicseriborsó konzerv leszűrve
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citrom leve
só, őrölt kömény ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
pici víz (lassan, fokozatosan adagolva kb. 1 dl. Lehet víz helyett a konzerv leve is!)
Elkészítés:
A hozzávalókat késes aprítóba tesszük, majd krémesre turmixoljuk.
Hűtőben tárolandó! Isteni reggeli pékárura, pirítósra kenve, sok zöldséggel, olívával.
A megmaradt csicserilevet ne öntsd ki, süss belőle piskótát így: https://szeretetkonyham.hu/?p=1795
Ha a kiflit is házilag sütnéd, itt találsz receptet: https://szeretetkonyham.hu/?p=943




Legutóbbi hozzászólások