Kókuszgolyó torta

Kókuszgolyó torta

Tesóm kisfiának a szülinapjára készült ez a sütés nélküli kókuszgolyó torta. Nagy sikere volt. 🙂 Természetesen glutén-tej és tojásmentes is!

Hozzávalók:

Az aljához:

40 dkg glutén-tej és tojásmentes keksz

10 dkg porcukor

rumaroma ízlés szerint

4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2-3 evőkanál bármilyen lekvár

8 dkg vaj

A krémhez:

8 dl növényi tej (nálunk mandulatej volt)

2 csomag vaníliás pudingpor

6 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg kókuszreszelék

A tetejéhez:

1 doboz vegán habtejszín

Habfixáló

Elkészítés:

A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk, kókuszgolyó masszát gyúrunk, majd egy keveset kiveszünk belőle és a többit egy alufóliával bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk.

A félretett masszából kis golyókat formázunk a torta tetejére a díszítéshez. Forgassuk bele kókuszreszelékbe!

A pudingokat a cukorral a tejben megfőzzük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és még melegen a kekszes alapra öntjük.

Ezután hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, a krémre rásimítjuk, kókuszgolyókkal díszítjük.

Szeletelés előtt óvatosan vegyük ki a kapcsos tortaformából.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük