Tesóm kisfiának a szülinapjára készült ez a sütés nélküli kókuszgolyó torta. Nagy sikere volt. 🙂 Természetesen glutén-tej és tojásmentes is!
Hozzávalók:
Az aljához:
40 dkg glutén-tej és tojásmentes keksz
10 dkg porcukor
rumaroma ízlés szerint
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2-3 evőkanál bármilyen lekvár
8 dkg vaj
A krémhez:
8 dl növényi tej (nálunk mandulatej volt)
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
A tetejéhez:
1 doboz vegán habtejszín
Habfixáló
Elkészítés:
A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk, kókuszgolyó masszát gyúrunk, majd egy keveset kiveszünk belőle és a többit egy alufóliával bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
A félretett masszából kis golyókat formázunk a torta tetejére a díszítéshez. Forgassuk bele kókuszreszelékbe!
A pudingokat a cukorral a tejben megfőzzük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és még melegen a kekszes alapra öntjük.
Ezután hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, a krémre rásimítjuk, kókuszgolyókkal díszítjük.
Szeletelés előtt óvatosan vegyük ki a kapcsos tortaformából.







Legutóbbi hozzászólások