Hozzávalók:
4 közepes cukkini
1 doboz paradicsomszósz
olaj
só, bors ízlés szerint
Fokhagyma, lilhagyma, bazsalikom, oregánó ízlés szerint
2 ek. rizsliszt
Vegán sajtkészítmény
Töltelékként bármi: darált hús, csirkemell, krémsajt, nálunk most füstölt tofu (300 gramm)
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk és hosszában vékony lapokká szeleteljük, majd egy olajozott tepsire helyezzük őket. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd elősütjük 180 fokon kb. 15 percig.
Ezalatt egy paradicsommártást készítünk, pici olajon megfuttajuk a lisztet és azon a paradicsomkonzervet. A paradicsomszószt felforraljuk a fűszerekkel, hagymákkal.
Egy jénai tál aljára kerül a paradicsommártás fele, erre helyezzük a cukkinitekercseket. A kihűlt cukkiniszeleteket megtöltjük tetszőlegesen: darált hússal bolognainak elkészítve, csirkemellel, sajtkészítménnyel vagy jelen esetben füstölt tofuval. Feltekerjük őket és a paradicsomszószba sorakoztatjuk őket. Ráöntjük a paradicsomszósz másik felét és megszórjuk sajttal. Aki fogyaszthat normál sajtot, ne sajnálja! 🙂 Nálunk növényi mozzarella került a tetejére. 15-20 percig süssük 180 fokon. Köretként készülhet mellé főtt krumpli, köles, bulgur, quinoa.




Legutóbbi hozzászólások