Paradicsomos cukkinitekercsek

Paradicsomos cukkinitekercsek

Hozzávalók:

4 közepes cukkini

1 doboz paradicsomszósz

olaj

só, bors ízlés szerint

Fokhagyma, lilhagyma, bazsalikom, oregánó ízlés szerint

2 ek. rizsliszt

Vegán sajtkészítmény

Töltelékként bármi: darált hús, csirkemell, krémsajt, nálunk most füstölt tofu (300 gramm)

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk és hosszában vékony lapokká szeleteljük, majd egy olajozott tepsire helyezzük őket. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd elősütjük 180 fokon kb. 15 percig.

Ezalatt egy paradicsommártást készítünk, pici olajon megfuttajuk a lisztet és azon a paradicsomkonzervet. A paradicsomszószt felforraljuk a fűszerekkel, hagymákkal.

Egy jénai tál aljára kerül a paradicsommártás fele, erre helyezzük a cukkinitekercseket. A kihűlt cukkiniszeleteket megtöltjük tetszőlegesen: darált hússal bolognainak elkészítve, csirkemellel, sajtkészítménnyel vagy jelen esetben füstölt tofuval. Feltekerjük őket és a paradicsomszószba sorakoztatjuk őket. Ráöntjük a paradicsomszósz másik felét és megszórjuk sajttal. Aki fogyaszthat normál sajtot, ne sajnálja! 🙂 Nálunk növényi mozzarella került a tetejére. 15-20 percig süssük 180 fokon. Köretként készülhet mellé főtt krumpli, köles, bulgur, quinoa.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük