Glutén-tej és tojásmentes mézeskalács

Glutén-tej és tojásmentes mézeskalács

Hozzávalók:

  • 300 gr gluténmentes sütiliszt
  • 150 gr méz
  • 50 gr porcukor
  • 1/4 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 tk fahéj
  • 50 gr margarin
  • 30 ml növényi tej

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd egy lábasban melegítsük össze a margarint a mézzel. Ne forraljuk fel, csak enyhén melegítsük, hogy könnyebb legyen összedolgozni a tésztát a többi alapanyaggal. Azonnal dolgozhatunk a tésztával.

Nyújtsuk fél cm vastagra, szaggassuk tetszőleges formákkal, majd sorakoztassuk sütőlapra, nyomdázzunk igény szerint a tetejére, majd 180 fokon 10-12 perc alatt süssük készre.

Sütiszaggatót és pecsétet itt találtok: 🙂 https://szeretetkonyham.hu/?product_cat=sutiszaggatok-es-pecsetek

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük