Mákos-csokis karácsonyi linzer

Mákos-csokis karácsonyi linzer

Hozzávalók:

30 dkg gluténmentes sütiliszt

20 dkg tejmentes margarin

10 dkg porcukor

50 gramm darált mák

1 csomag vaníliáscukor

1 csipet só

1 kezeletlen citrom lereszelt héja

Töltelék:

200 gramm növényi tejszín

200 gramm glutén-és tejmentes csokoládádé

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, hogy a margarin visszadermedjen és egy jól nyújtható tésztát kaphassunk.

A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk párosával a kis linzereket, és mindegyik körnek egy lyukas (nálunk formás) párt. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük őket és 175 fokon 7-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítjük a csoki-ganache-t: A tejszínt egy edényben felmelegítjük, de nem forraljuk! Felolvasztjuk benne a 200 gramm csokit. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ha kihűlt a mákos linzer, megtöltjük és a tetejével összeragasztjuk.

Csokis krém helyett készülhet citromkrémmel is.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük