Hozzávalók:
30 dkg gluténmentes sütiliszt
20 dkg tejmentes margarin
10 dkg porcukor
50 gramm darált mák
1 csomag vaníliáscukor
1 csipet só
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
Töltelék:
200 gramm növényi tejszín
200 gramm glutén-és tejmentes csokoládádé
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, hogy a margarin visszadermedjen és egy jól nyújtható tésztát kaphassunk.
A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk párosával a kis linzereket, és mindegyik körnek egy lyukas (nálunk formás) párt. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük őket és 175 fokon 7-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a csoki-ganache-t: A tejszínt egy edényben felmelegítjük, de nem forraljuk! Felolvasztjuk benne a 200 gramm csokit. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ha kihűlt a mákos linzer, megtöltjük és a tetejével összeragasztjuk.
Csokis krém helyett készülhet citromkrémmel is.







Legutóbbi hozzászólások