Almás pite glutén-tej és tojásmentesen

Almás pite glutén-tej és tojásmentesen

Hozzávalók:

40 dkg gluténmentes liszt (nálunk most Schär B)

15 dkg zsír vagy 20 dkg tejmentes margarin

15 dkg cukor

1 csipet só

ízlés szerint fahéj

Annyi kanál tejföl vagy sűrű zabtej, amennyit felvesz a tészta a gyúrásnál

xxxxxxxxxxxxxx

1 kg alma hámozva, reszelve, cukor, fahéj ízlés szerint

1 tasak vaníliapuding

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzeralapot készítünk. Sokáig kell gyúrni, hogy összeálljon, de össze fog! 🙂 A végén, ha porhanyósnak ítéljük meg az anyagot, adhatunk hozzá néhány kanál növényi tejfölt vagy sűrű zabtejet. Picit pihentetjük a tésztát, majd a két harmadát tepsibe nyomkodjuk. Elkészítjük a tölteléket hagyományos almáspite tölteléknek, vagy felfőzhetünk egy csomag vaníliás pudingport az alma levével és magával a reszelt almával. Ízesíthetjük cukorral, fahéjjal, citromlével.

A maradék egyharmad részt csíkokra sodorjuk és berácsozzuk vele a pitét.

Kb. 40-50 percig sütjük alsó-felső sütésen 175 fokon. (A színét kell figyelni)

A rácsok tetejét megkenhetjük egy kis baracklekvárral, hogy legyen színe, mi most ezt kihagytuk.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük