Rakottat általában kelkáposztából, karfiolból, brokkoliból vagy savanyú káposztából szoktunk készíteni. Ma viszont egyik sem volt itthon, volt viszont édesburgonya, így készült el ez a finom, ízletes egytálétel.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50-60 dkg darált hús
Fűszerek opcionálisan: só, bors, pirospaprika, fűszerkömény
1 bögre rizs
olaj
3-4 közepes édesburgonya
2 doboz növényi tejföl egy kis növényi tejjel kikeverve
Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk és enyhén megfőzzük. Ha több időnk van, héjában is megfőzhetjük a krumplit, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. (természetesen pucolás után. 🙂 )
Közben megfőzünk egy bögre rizst. Egy serpenyőben kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rányomjuk a fokhagymagerezdeket is. Rátesszük a darált húst, megkapatjuk minden oldalát, majd fűszerezzük. Felöntjük pici vízzel, majd puhára pároljuk a darált húst.
Amikor minden réteg elkészült, lerétegezzük egy jénaiban: Alulra rizs, majd a darált húsos mártás, végül a krumplikarikák következnek. A tetejére kis növényi tejjel kikevert tejfölt locsolunk, majd az egészet 180 fokos sütőben készre sütjük. (kb. 20 perc).
Nagyon finom, ízletes egytálétel! Az alsó réteget (rizst) kiválthatjuk ugyancsak édesburgonyával.











Legutóbbi hozzászólások