Édesburgonyás rakott

Édesburgonyás rakott

Rakottat általában kelkáposztából, karfiolból, brokkoliból vagy savanyú káposztából szoktunk készíteni. Ma viszont egyik sem volt itthon, volt viszont édesburgonya, így készült el ez a finom, ízletes egytálétel.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

50-60 dkg darált hús

Fűszerek opcionálisan: só, bors, pirospaprika, fűszerkömény

1 bögre rizs

olaj

3-4 közepes édesburgonya

2 doboz növényi tejföl egy kis növényi tejjel kikeverve

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk és enyhén megfőzzük. Ha több időnk van, héjában is megfőzhetjük a krumplit, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. (természetesen pucolás után. 🙂 )

Közben megfőzünk egy bögre rizst. Egy serpenyőben kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rányomjuk a fokhagymagerezdeket is. Rátesszük a darált húst, megkapatjuk minden oldalát, majd fűszerezzük. Felöntjük pici vízzel, majd puhára pároljuk a darált húst.

Amikor minden réteg elkészült, lerétegezzük egy jénaiban: Alulra rizs, majd a darált húsos mártás, végül a krumplikarikák következnek. A tetejére kis növényi tejjel kikevert tejfölt locsolunk, majd az egészet 180 fokos sütőben készre sütjük. (kb. 20 perc).

Nagyon finom, ízletes egytálétel! Az alsó réteget (rizst) kiválthatjuk ugyancsak édesburgonyával.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük