Hozzávalók:
Két doboz lasagne tészta (nálunk Spar, Free from)
60 dkg darált hús
vöröshagyma, fokhagyma
Paradicsomszósz
Bolognai por
Fűszerek ízlés szerint: só, bors, pirospaprika, fűszerkömény, bazsalikom, oregánó
Növényi sajt
Pici olaj
Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, belenyomjuk a fokhagymát is. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kis pirospaprikát is adunk hozzá. Felöntjük kis vízzel és puhára főzzük a húst. A végén felöntjük a bolognai porral és a paradicsomszósszal, felforraljuk, utánízesítjük még ízlés szerint. (akár még egy pici cukorral is) Közben előfőzzük a tésztát is laponként. Nem kell teljesen puhára, de ne maradjon kemény.
Egy jénai edény aljára teszünk a szószból, majd lefektetünk egy réteg tésztát. Megint a szósz következik, majd újra a tészta. Így rétegezzük végig az edényt, amíg jut az alapanyagból. A felső, befejező réteg mártás legyen! Erre szórhatunk egy kis reszelt sajtot, majd sütőbe toljuk, kb. 20 perc alatt készre sütjük. (alsó-felső sütés, 180 fok)


Legutóbbi hozzászólások