Mákos-szilvás kevert süti (glutén-és tejmentes)

Mákos-szilvás kevert süti (glutén-és tejmentes)

Isteni finom glutén és tejmentes süti! Próbáljátok ki, megéri!

Mivel a lányokat terhelem jelenleg a tojásra, így ez a süti tojással készült. Bármilyen idénygyümölcs kerülhet bele, és bármilyen lekvárral le lehet kenni. Elronthatatlan! Mákimádók, figyelem!!!!

Hozzávalók:

4 db kisebb tojás

150 gramm cukor

50 gramm vaníliás cukor

150 gramm darált mák

150 gramm univerzális gluténmentes lisztkeverék

200 gramm növényi tej

egy pici sütőpor (5 gramm kb.)

80 gramm olaj

A tetejére gyümölcs, félbevágva: szilva, őszibarack, sárgabarack, áfonya, bármi!!! (én készítettem már minddel a felsoroltak közül, isteni finom!)

A tetejére lekvár (megint csak mindegy milyen, ami van a polcon, én készítettem már áfonyalekvárral, szilvalekvárral, sárgabaracklekvárral is)

Szintén a tetejére opcionálisan=nem kötelező: darált mandula, szeletelt mandula, mogyoróforgács

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. Homogén masszát keverünk. Egy normál tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. A félbevágott gyümölcsöket belepotyogtatjuk. 175-180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (40-45 perc) Kivéve még forrón lekenjük a tetejét egy kis lekvárral, majd megszórjuk mogyoróval, mandulaszeletekkel.

Kihűlve szépen szeletelhető.

A tepsi méretével lehet „játszani”. Ha kisebb a tepsink magasabb lesz a süti, ha kicsit nagyobb, laposabb, de nagyobb mennyiség lesz belőle.

Sárgabarackkal, áfonyalekvárral lekenve, mogyoródarabokkal:

Áfonyával, áfonyalekvárral 🙂

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük