Isteni finom glutén és tejmentes süti! Próbáljátok ki, megéri!
Mivel a lányokat terhelem jelenleg a tojásra, így ez a süti tojással készült. Bármilyen idénygyümölcs kerülhet bele, és bármilyen lekvárral le lehet kenni. Elronthatatlan! Mákimádók, figyelem!!!!
Hozzávalók:
4 db kisebb tojás
150 gramm cukor
50 gramm vaníliás cukor
150 gramm darált mák
150 gramm univerzális gluténmentes lisztkeverék
200 gramm növényi tej
egy pici sütőpor (5 gramm kb.)
80 gramm olaj
A tetejére gyümölcs, félbevágva: szilva, őszibarack, sárgabarack, áfonya, bármi!!! (én készítettem már minddel a felsoroltak közül, isteni finom!)
A tetejére lekvár (megint csak mindegy milyen, ami van a polcon, én készítettem már áfonyalekvárral, szilvalekvárral, sárgabaracklekvárral is)
Szintén a tetejére opcionálisan=nem kötelező: darált mandula, szeletelt mandula, mogyoróforgács
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. Homogén masszát keverünk. Egy normál tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. A félbevágott gyümölcsöket belepotyogtatjuk. 175-180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (40-45 perc) Kivéve még forrón lekenjük a tetejét egy kis lekvárral, majd megszórjuk mogyoróval, mandulaszeletekkel.
Kihűlve szépen szeletelhető.
A tepsi méretével lehet „játszani”. Ha kisebb a tepsink magasabb lesz a süti, ha kicsit nagyobb, laposabb, de nagyobb mennyiség lesz belőle.
Sárgabarackkal, áfonyalekvárral lekenve, mogyoródarabokkal:

Áfonyával, áfonyalekvárral 🙂


Legutóbbi hozzászólások