Anyukám cseresznyés/meggyes piskótája

Anyukám cseresznyés/meggyes piskótája

Hozzávalók:

3 db tojás

20 dkg cukor+ 2 csomag vaníliás cukor

6 dkg zsír

1 pohár tejföl vagy joghurt (növényi alternatíva is tökéletes, minimum 200 gr legyen, lehet 250 gr is)

30 dkg gluténmentes sütiliszt

1 sütőpor

Bármilyen idénygyümölcs a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a zsírral. Hozzáadjuk a tejfölt, lisztet sütőport és homogén masszává keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A gyümölcsöket a tetejére szórjuk. A meggyet, cseresznyét előtte megforgathatjuk fahéjas cukorban. Kerülhet rá durvára vágott dió, mogyoró, barack, málna, ribizli is.

180 fokon 30-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűlve szeleteljük, porcukorral hintjük.

A kép ezúttal illusztráció.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük