Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg cukor+ 2 csomag vaníliás cukor
6 dkg zsír
1 pohár tejföl vagy joghurt (növényi alternatíva is tökéletes, minimum 200 gr legyen, lehet 250 gr is)
30 dkg gluténmentes sütiliszt
1 sütőpor
Bármilyen idénygyümölcs a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a zsírral. Hozzáadjuk a tejfölt, lisztet sütőport és homogén masszává keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A gyümölcsöket a tetejére szórjuk. A meggyet, cseresznyét előtte megforgathatjuk fahéjas cukorban. Kerülhet rá durvára vágott dió, mogyoró, barack, málna, ribizli is.
180 fokon 30-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűlve szeleteljük, porcukorral hintjük.
A kép ezúttal illusztráció.



Legutóbbi hozzászólások