Méteres kalács glutén-és tejmentesen

Méteres kalács glutén-és tejmentesen

Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás

200 gramm cukor

250 gramm gm liszt (Nálam: Miklos universal liszt, de készült már rizsliszttel és Schar-rel is)

100 ml meleg víz

100 ml olaj

1 nagyobb csomag sütőpor (10-12 gramm)

1 evőkanál holland kakaópor

A krémhez:

80 gramm puncs puding

300 gramm porcukor

600 ml növényi tej

250 gramm növényi margarin

2 ek. rumaroma

A csokimázhoz:

10 dkg puha tejmentes margarin

3 púpozott evőkanál holland kakaópor

10 dkg porcukor

Elkészítés:

2 egyforma őzgerinc formát készítünk elő, melyet kivajazunk, liszttel szórjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáaadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta felét az egyik formába öntjük, a másikba belekeverjük az egy kanál kakaóport és a másik formába öntjük.

Tűpróbáig sütjük. (Kb. 30 perc, alsó-felső sütés)

Ha megsült, kifordítjuk a formából és rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.

A tejben megfőzzük a pudingot a cukor nélkül. Kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral és a rummal, majd hozzáadjuk a pudingot.

A kihűlt sütitésztát a bordák mentén szeletekre vágjuk, majd egy vaníliás-egy csokis szeletet kenünk meg a krémmel, összeragasztva azokat. Ebből két rúd jön ki.

Elkészítjük a csokimázat: Lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot. Amikor már nem érezni a cukorszemcsét, a sütire csorgatjuk, majd az egészet hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük, így fog kijönni a mintája.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük