Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás
200 gramm cukor
250 gramm gm liszt (Nálam: Miklos universal liszt, de készült már rizsliszttel és Schar-rel is)
100 ml meleg víz
100 ml olaj
1 nagyobb csomag sütőpor (10-12 gramm)
1 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
80 gramm puncs puding
300 gramm porcukor
600 ml növényi tej
250 gramm növényi margarin
2 ek. rumaroma
A csokimázhoz:
10 dkg puha tejmentes margarin
3 púpozott evőkanál holland kakaópor
10 dkg porcukor
Elkészítés:
2 egyforma őzgerinc formát készítünk elő, melyet kivajazunk, liszttel szórjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáaadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta felét az egyik formába öntjük, a másikba belekeverjük az egy kanál kakaóport és a másik formába öntjük.
Tűpróbáig sütjük. (Kb. 30 perc, alsó-felső sütés)
Ha megsült, kifordítjuk a formából és rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
A tejben megfőzzük a pudingot a cukor nélkül. Kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral és a rummal, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kihűlt sütitésztát a bordák mentén szeletekre vágjuk, majd egy vaníliás-egy csokis szeletet kenünk meg a krémmel, összeragasztva azokat. Ebből két rúd jön ki.
Elkészítjük a csokimázat: Lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot. Amikor már nem érezni a cukorszemcsét, a sütire csorgatjuk, majd az egészet hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük, így fog kijönni a mintája.





Legutóbbi hozzászólások